Privat Pasningsordning

Ude børn er sunde børn. Masser af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Det er klart, at naturens positive påvirkning starter tidligt. Kroppen og hjernen udvikles hurtigt de første 3 leveår, og børn har stor gavn af de stimuli naturen kan give. Ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige udfordringer og oplevelser uderummet byder på.

NÅR BØRN FÆRDES I NATUREN....

- Styrkes børnenes fantasi, deres sanseoplevelser og fornemmelse af rum
- Giver det dem større indlæring og motivation
- Styrkes evnen til at samarbejde og venskabet via fælles oplevelser styrkes
- Får de mere motion og det giver harmoniske børn
- Muskler, smidighed og balance styrkes
- Større kropsbevidsthed
- Plads til forskelligheder (både stille og aktive børn)

EKSEMPLER PÅ LEGE I NATUREN

- Rulle ned af bakker
- Hoppe i vandpytter
- Danse i regnen
- Løbe barfodet i sandet
- Sigte efter stjernerne
- Gemmeleg bag træerne
- Dække sig til under bladene
- Samle bøg, kastanjer og grankogler
- Gå på insektjagt
- Lave kollager af edderkoppespind
- Kaste sten i vandet
- Lave snegle bo
- Spille musik med skovens egne instrumenter
- Kravle på stubbe og lege jorden er giftig
- Lave sandslotte og pynte med fjer, muslingeskaller og tang
- Plukke blomster

NOGLE GANGE ER DET DE MINDSTE TING DER FYLDER MEST I HJERTET. SMÅ HJERTER SKAL OGSÅ FØLE STORE TING.

AT VÆRE NATUR PASNINGSORDNING BETYDER :

- At vi er ude hver dag året rundt. Det er dog vigtigt at sige, at der ikke er noget krav om, hvorlænge vi skal være ude. Er det godt vejr er vi ude næsten hele dagen, men om vinteren er vi kun ude og mærke kulden.
- At vi er på udflugt en gang om ugen.
- At lære fra jord til bord. Vi sår høster og spiser.
- At vi lærer om vejret og årstiderne.
- At vi har en årsplan. Hver måneder har vi fokus på noget bestemt i naturen.
- Jeg laver mål, evaluerer og dokumenterer og sender ind til friluftsrådet, som skal godkende det, så vi bibeholder vores cerfitikat og det grønne flag.
- At jeg kommer på de grønne spirer kursus om børn og/i naturen.

Som natur pasningsordning skal børnene introduceres for at plante, så, passe og høste frugter, grøntsager eller bær. Og får dermed indsigt i madens vej fra jord til bord.
Vi har hvert år både æbler, jordbær, ærter, agurk, tomater, kartofler, karse, persille og purløg. Børnene elsker at gå med hver deres lille vandkande og vande det vi har sået samt at vande blomster, pilehytten og græsset.

Vi er på udflugt mindst 1 gang om ugen. Vores nærmiljø byder på mange spændende oplevelser og sjov leg. Vi har både stranden, naturengen, offentlige legepladser, marker, spejdernes areal, kollegaers haver og børnehavernes legepladser. Vi har køer, høns, geder, heste og en lille å i nærmiljøet. Udflugter udenbys kører vi til i bil, jeg har selvfølgelig forældrenes skriftlig tilladelse. Udflugter udenbys går blandt andet til skoven, naturlegepladser, bondegården, sanse rum på museum, børneteater og til børnegudstjeneste i Kirken ved juletid.
Jeg har et tæt samarbejde med 2 kollegaer som begge er certificeret inden for natur pasningsordning. Vi ses 1 gang om ugen i den grad det kan lade sig gøre.

Fakta er at børn lærer bedst i udemiljø, bla. derfor er udelivet en stor del af vores hverdag, både i forhold til børnenes alsidig udvikling men også i forhold til børnenes viden om naturen og naturfænomener. Derudover lærer børn bedst når noget er sjovt og en god oplevelse.
Jeg er i mit daglige arbejde meget opmærksom på at jeg ligesom jer forældre er en vigtig primær voksen i jeres lille barns liv.
Det har stor betydning for barnet at vi voksne er glade, omsorgsfulde, hjælpsomme, sunde samt aktive rollemodeller som barnet kan afspejle sig i.

Jeg værdsætter naturen på alle årstider. At se børnene gå på opdagelse, være nysgerrige og blomstre i naturen er så livsbekræftende. At følge den store udvikling der sker med dem fra de starter i pasningsordning til de skal i børnehave, det er så fantastisk at være en del af.

Bund 3.jpg

At starte

i en pasningsordning er en stor forandring i jeres lille barns liv. Det er vigtigt at I vælger den rette voksne til at passe jeres barn. Vælg derfor en person som I har god kemi med, er tryg ved og som har de værdier I sætter højt.

Børn i alderen 0-3 år kan ikke få for meget tryghed. Når børn er trygge bliver de nysgerrige, har det sjovt, tager imod læring og udvikler sig.

Jeg er en meget aktiv person, der skaber harmoni og giver jeres barn trygge og rolige omgivelser.

Profil >

bund2.jpg

Åbningstider

Pasningsordningen har åbent 46,5 timer pr. uge.

Mandag  7:00 - 16.15
Tirsdag  7:00 - 16.15
Onsdag  7:00 - 16.15
Torsdag  7:00 - 16.15
Fredag  7:00 - 15.30